December 12 2017 01:40:49
Navigation
· Hjem
· Dokumenter
· Downloads
· FAQ / OSS
· Debatforum
· Links
· Nyheder
· Kontakt
· Fotos
· Søg

Tranbjerg Fællesråd
Bestyrelsen
Udvalg
Vedtægter
Formål
Medlemskab
Medlemsliste
Referater
Vigtige numre

Alarm:
112


Politi:
114
Østjysk Energi:
87 801 177
Tranbjerg Varmeværk:
86 292 588
Vandforsyning:
89 401 800
Vejvedligehold:
89 404 400
Renovation:
87 441 111
Lægevagt:
70 113 131
Skadestuen:
87 315 050

Sport og fritid
AIA Tranbjerg
Badminton
Fodbold
Håndbold
Svømning
Tennis
Gymnastik
Bordtennis

Fritidsklubber m.m.
Ung i Aarhus – Fritidscenter Tranbjerg

Spejder
1. Tranbjerggruppe
Tranerne
FDF tranbjerg

Kampsport
Vovinam
Transport
Busruter
4A - 20 - 41
202
Tog
Odderbanen
Taxa
Aarhus Taxa
89 484 848

DANTAXI ApS
40 303 747

Århus Mini Taxi
86 164 700

Østjydsk Mini- & Turistbusser ApS
86 195 400
Besøgende
· Gæster online: 3

· Brugere online: 0

· Antal brugere: 202
· Nyeste bruger: rednes
Nyheder
Store og små ønsker
Tranbjerg FællesrådI Fællesrådet modtager vi jævnligt ønsker fra borgerne omkring forbedringer i byen. Det kan fx. være en stiforbindelse, som trænger til en opgradering. Vi vedligeholder en større liste med alle disse store og små ønsker til forbedringer. Du kan se eller hente den aktuelle projektliste via dropbox. De fem første projekter er dem, som vi har prioriteret overfor kommunen - Trafik og veje - i 2017.
· jorgen_dahlgaard d. September 25 2017 16:31:00 · Udskriv
To store Sankt-Hans-fester i Tranbjerg
Grundejerforeningen Vængerne afholder Sankt Hans fest for hele Tranbjerg torsdag den 23. juni - på festpladsen v/ Skovgårdsvænget 600.
Aft enens underholdning bliver ved Mister Jack and the Daniels - der har et stort repertoire med kendte sange inden for Modern Country, Country-Rock, Country-Swing og Traditional Country.

Program for Sankt Hans festen 2017


Kl. 18.00 Festpladsen åbner
Verdens mest berejste pølsevogn
Snobrødsbagning (dej uddeles men husk selv pind)
Kl. 19.00 Mister Jack and the Daniels (på scenen)

Kl. 20.15 Mister Jack and the Daniels (på scenen)
Kl. 21.00 Bålet tændes – bålsang
Kl. 21.15 Mister Jack and the Daniels (på scenen)
Kl. 23.00 Pladsen lukker

Medbring gerne et picnictæppe og en madkurv og suppler med drikkevarer og pølser, som kan købes på pladsen. Vi glæder os til at se jer alle sammen.

Desuden afholder Spejderne 1. Tranbjerg Sct. Hans fest på Skovgårdsvænget 97G

Sankt Hans for hele byen
Vi håber at rigtig mange kommer og deltager i en hyggelig aften med underholdning, aktiviteter, båltale og selvfølgelig Sankt Hans bål.

17.30 Pladsen åbner med masser af aktiviteter og boder
18.00 – 18.30 Underholdning af troldmanden fra Vestjylland
19:45 Båltale ved Hans Skou
20.00 Bålet tændes
22.30 Pladsen lukker

Vi har stor hoppeborg, lav din egen lille heks, gratis snobrød og meget mere.
Der vil være boder med pølser, øl, vand, slik, popcorn, kaffe og kage. Tag madkurven med og suppler med pølser og drikkevarer købt på pladsen.
· jorgen_dahlgaard d. June 16 2017 09:30:22 · Udskriv
Info omkring ny institution i Tranbjerg
Århus KommuneVi har rigtig mange dejlige skønne børn i Tranbjerg, og der bliver ved med at komme flere til.
Det betyder et øget pres på de eksisterende pasningstilbud i Tranbjerg. For at kunne imødekomme det voksende behov for pasning i dagtilbuddet har Aarhus byråd bevilget midler til at bygge en ny 6 gruppes integreret institution, samt udvide eksisterende institutioner på Torvevænget med 2 grupper.

Den nye institution kommer til at ligge på Laurbærvænget 5, 8310 Tranbjerg. Arealet er udlagt til institution i eksisterende lokalplan.

På nuværende tidspunkt ved vi ikke hvorledes arkitekturen kommer til at se ud. Vi er lige blevet færdige med at beskrive ønsker for institutionens indretning. Inden længe bliver materialet sendt i udbud, og vi forventer, at i oktober/november ser vi de første forslag til, hvorledes bygningerne kommer til at se ud.

Der er mange processer i sådant et byggeprojekt, så vi kan ikke forvente, at den nye institution står indflytningsklar før foråret 2019.

Når vi i slutningen af dette år ved, hvorledes arkitekturen kommer til at se ud, vil tegningerne blive lagt ud på dagtilbuddets hjemmeside, hvor alle er velkommen til at kigge forbi.

Venlig hilsen
Randi Ørberg, Dagtilbudsleder

· jorgen_dahlgaard d. June 16 2017 09:16:16 · Udskriv
Aarhus' første handicap-venlige sheltere er på vej i Tranbjerg
LokalavisenPlanerne om et særligt shelter-område ved Tranbjerg er nået langt. Lige nu ligger projektet dog stille på grund af en indsigelse.

Af Christina S. Johansen, Lokalavisen Aarhus Syd 21-3-2017


Et projekt ved Tranbjerg Sø, hvor fire sheltere omkranser en bålplads, og en bro går i en bue ud i vandet, er færdigt. Økonomien er også på plads til det, som vil blive Aarhus' første deciderede handicapvenlige sheltere.
Det er et kommunalt projekt om at skabe flere rekreative knudepunkter og mødesteder i naturen, der har resulteret i shelter-projektet.

Studerende fra Arkitektskolen Aarhus har desuden været tilknyttet, og det er dem, som har udformet det temmelig anderledes shelter-område. Sammenslutningen af Unge Med Handicap har været tilknyttet som sparringspartner, forklarer Ulla Maria Aude, der er projektleder i Center for Byens Anvendelse:

“Det specielle ved netop disse sheltere er jo, at de egner sig særligt til borgere med handicap. Blandt andet har shelterne flere kroge end almindelige af slagsen, hvilket giver de besøgende mulighed for mere privatliv,” siger Ulla Maria Aude, som forklarer, at Tranbjerg-shelterne bliver en del af Aarhus Kommunes tilbud, hvor man ganske kvit og frit kan booke sig til overnatninger i alle byens sheltere via hjemmesiden www.friluftslivaarhus.dk.

“Det er meget, meget populært både for familier og venner samt institutioner at booke sig ind i op til 24 timer,” siger projektmedarbejderen.
· jorgen_dahlgaard d. March 29 2017 22:59:34
Læs mere · 594 Fremvisninger · Udskriv
Generalforsamling den 28. februar 2017
Tranbjerg FællesrådTil Tranbjergs Fællesråds medlemmer

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Tranbjerg Fællesråd tirsdag den 28. februar 2017 kl. 19,00 ”Pyramidesalen” Lokalcenteret Torvevænget 3 Tranbjerg

Dagsorden:
1. Valg af dirigent
2. Valg af referent
3. Konstatering af fremmødte og stemmeberettigede
4. Orientering om godkendelse af nye medlemmer ifølge vedtægterne § 3
5. Aflæggelse af beretning om fællesrådets virke i den forløbne periode
6. Forelæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse
7. Indkomne forslag
8. Godkendelse af budget, samt fastlæggelse af kontingent for 2017
9. Valg af bestyrelse;
- På valg er følgende:
- Formand Jørgen Halle villig til genvalg
- Bestyrelses medlem (Jørgen Dahlgaard) villig til genvalg
- Bestyrelses medlem (Erik Mathisen) villig til genvalg
- 2.suppleant (Allan Sjøenberg) villig til genvalg
- 1.suppleant (vakant)

- 2 revisorer John Bo Andersen og Jørgen Lindhardt er villig til genvalg
- revisor suppleant Bent Åge Henriksen

10 evt.

Indkomne forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest d. 9/2 - 2017
· jorgen_dahlgaard d. January 18 2017 23:42:52 · Udskriv
Shelter-projekt på vej ved søen
Som omtalt i Tranbjerg Tidende har arkitektstuderende fra Aarhus Arkitektskole har givet deres bud på, hvordan et handicapegnet shelter ved søen (Østerby Mose) kunne se ud. Vinderprojektet blev projektet INSIDE/OUT skabt af de studerende Ning Tao, Jinxia Chen og Janni Dissing. De arkitektstuderende mødtes med flere unge med vidt forskellige handicaps for at kunne sætte sig ind i deres situation og behov, når man er ung og handicappet og gerne vil ud i naturen på lige fod med ikke-handicappede.

Shelteret skal ligge i nærheden af den eksisterende bålhytte ved østsiden af søen, og der er også tale om at etablere et toilet dernede. Nu er finansieringen ved at være på plads om end der mangler lidt endnu. Der er bevilliget 500.000 kr. af Friluftsrådet, 200.000 kr. fra Tilgængelighedspuljen i Aarhus Kommune samt 180.000 kr. fra Lokale- og Anlægsfonden. Samtidig er der midler på vej fra andre puljer i Aarhus Kommune til bålsted, muldtoilet, stiforbedring og adgang til p-forhold mm.

Når shelterpladsen realiseres vil den blive en del af Aarhus Kommunes tilbud på shelterpladser og fremgå af bookingportalen www.aarhus.dk/frluftsliv. Samtidigt skal der etableres en afsætningsplads, information, et muldtoilet og en vandpost med en placering, så det også kan bruges af Naturcenter Tranbjerg og de aktiviteter, der er omkring bålhytten.

Naturcenter Tranbjerg har udtalt: ”En stor del af vores aktiviteter foregår i lokalmiljøet omkring Tranbjerg, hvor vores bålhytte og som området omkring Tranbjerg Sø er en meget vigtig del heraf. Med en shelterplads ser vi store muligheder for at stimulere og højne kvaliteten af Naturoplevelser for både ”Børn og Unge i Tranbjerg” og område ”Horsensvej”. Shelterpladsen vil være en særdeles god platform for læring i – og af Naturen”.

Lige nu arbejder man at få oprettet en lokal støttegruppe for shelterpladsen. I Fællesrådet overvejer vi p.t., om vi skal gå ind i sådan en gruppe. Hvis du har lyst til høre mere om projektet og/eller være med til at starte en støttegruppe kan du evt. kontakte projektmedarbejder Ulla Aude, Team Medborgerskab hos Center for byens Anvendelse: ulau@aarhus.dk

Under læs mere kan du se nogle flere tegninger samt et link til beskrivelsen af vinderprojektet. Der vil dog en del praktiske tilretninger, når projektet bliver til virkelighed. Du er også velkommen til at kontakte Fællesrådet med kommentarer. fr@tranbjerg.dk
· jorgen_dahlgaard d. December 22 2016 22:24:37
Læs mere · 1225 Fremvisninger · Udskriv
Tranbjerg anno 2050 - åbent hus lørdag den 3. december
Kom ind og giv dit bidrag til vores fælles vision om Tranbjerg. Se udstillingen i Tranbjerg Centeret i det tidligere apoteksudsalg, og kom til åbent hus samme sted lørdag den 3. december 2016 mellem 10 og 14.

Her har du mulighed for at se de visioner som vi arbejder med i Tranbjerg fællesråd, kommentere dem og selv komme med dit eget bidrag. Fællesrådet samler alle bidrag til den fælles vision som Aarhus Byråd i 2016 skal tage stilling til.

Alle bidrag er velkomne!
Med venlig hilsen Tranbjerg Fællesråd.

Vi har fået lavet nogle billeder - visualiseringer, som viser nogle af de ideer, der har været i spil indtil nu. Se dem under Læs mere... Desuden har vi fået lavet en video (YouTube)
· jorgen_dahlgaard d. November 29 2016 21:21:34
Læs mere · 583 Fremvisninger · Udskriv
Borgermøde om byplanlægning - flyttet til 3. december i butikscentret
Det forslag som Vi fremsendte fra Tranbjerg fællesråd i februar om byudviklingen i Tranbjerg, er nu blevet en del af Aarhus kommunes planstrategi som blev vedtaget af byrådet i september.
Byplanafdelingen, har tilkendegivet, at de gerne vil have at vi fylder nogle flere værdiladede ord på hvad der betyder noget for os her i Tranbjerg, og hvor vi ønsker at udviklingen af byen skal bevæge sig hen i mod. Vi skal i en ad hoc arbejdsgruppe til at skrive oplægget – så hvis du har visionen og gerne vil bidrage med at skrive oplægget til borgermødet, bedes du kontakte undertegnede.

Under alle omstændigheder, synes jeg du skal sætte et kryds i din kalender lørdag den 3. december 2016 kl. 10 - 14 i centret i det gamle apoteksudsalg overfor Matas, hvor oplægget bliver præsenteret af bestyrelsen i et åbenthus arrangement. Bemærk ny dato og sted!
Der kommer en indbydelse ud i dagspressen også.

Med venlig hilsen Jørgen Halle, Formand for Tranbjerg fællesråd
· jorgen_dahlgaard d. October 05 2016 22:20:15 · Udskriv
Moderne teknologi giver bedre trafikflow
Århus KommuneRejsetiden er forkortet med mere end 10 procent på Christian X’s Vej takket være radarer, der fordeler det grønne lys efter den aktuelle trafikmængde.

Det er de fire kryds på Christian X’s Vej fra Ringvej Syd til Enghavevej, som er blevet udstyret med ny teknologi i form af radarer, så det grønne lys nu fordeles mere hensigtsmæssigt mellem hovedstrækningen og sidevejene. Tidligere var de fire kryds tidsstyrede. Det betyder, at de var programmerede til at følge et bestemt tidsinterval uanset, om der var høj belastning ind ad Christian X’s Vej i morgenmyldretiden, eller om der holdt biler og ventede på at komme ud fra en af de tilstødende veje en sen aften.

”Trafikstyring er den mest hensigtsmæssige måde at styre krydsene på en stor indfaldsvej som Christian X’s Vej, hvor trafiksituationen varierer meget i løbet af dagen,” siger projektleder Asbjørn Halskov-Sørensen og tilføjer: ”Med den nye teknologi undgår myldretidstrafikken at blive bremset af en 21 år gammel tidsindstilling, der insisterer på at give grønt til sidevejene, selvom der ikke er behov for det.”

Langt størstedelen af alle store kryds i byen er trafikstyrede enten via sensorer i asfalten, video eller radarer. Ifølge Asbjørn Halskov-Sørensen bliver radarer mere udbredt, fordi det ofte er et billigere alternativ, der har potentiale til at give en mere fleksibel trafikstyring.

Samspil mellem kryds

De tre kryds fra Ringvej Syd og frem til rundkørslen er programmeret til at spille sammen, så trafikken glider bedst muligt for de mange pendlere på strækningen ind og ud af byen.
Bedre trafikflow er en fordel for trafikanterne, der undgår spildtid i bilerne. Ligesom det er en gevinst for miljøet, når personbiler og tung trafik undgår unødige stop og efterfølgende acceleration.

Kilde: Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune
· jorgen_dahlgaard d. September 07 2016 22:27:15 · Udskriv
Tranbjergkort med lokale seværdigheder

I Tranbjerg fællesråd arbejder vi på, at udarbejde et bykort med vore stier og lokale seværdigheder markeret. Til dette har vi brug for dig og din viden om dit lokalområde - for du kender sikkert detaljer om din by som vi ikke er bekendt med. Det kan være beliggenheden af vængets legeplads, et beskyttelsesrum fra den kolde krigs tid eller en sti som du synes skal komme til offentlighedens kendskab. Send derfor en mail til info@tranbjerg.dk med oplysninger herom hvis de ikke allerede er at finde på kortet.Vis Tranbjerg på et større kort
Log ind
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Om Tranbjerg
Om Tranbjerg
Kort
Statistik
Vejret lokalt
Tranbjerg Tidende
Arkiv
Indsend stof


Spørg Tranbjerg

Har du et spørgsmål du gerne vil have svar på så kan du stille det her. Send en mail til info@tranbjerg.dk så viderebringer vi dit spørgsmål til portalens øvrige læsere, som således får mulighed for at svare dig.

Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

20/12/2014 18:04

20/12/2014 17:59
Er der en eller flere, der modarbejder den indsats, som frivillige og ulønnede medarbejdere gør? Ca. 5000 registerkort til avisklip og småtryksamling synes forsvundet! Hvem ved noget?

03/02/2014 22:30
NB: Ny e-post-adresse til fællesrådet: fr(a)tranbjerg.dk

17/06/2013 23:04
Er der nogen som skal af med et legehus, så er jeg meget interesseret

06/02/2013 23:08
AIA Damesenior fodbold søger spillere Har du lyst til nye bekendtskaber og masser af sjov. Kontakt Træner Kim og hør nærmere på tlf. 28707732.

25/10/2012 22:42
Havenisse købes, min. 25 cm høj, ring til Metin på tlf. 30 299 822.

20/06/2012 13:55
Er der flere end mig som rigtig godt kunne tænke sig at deltage i et loppemarked? Venligst skriv til mig hvis i kender steder hvor der bliver afholdt el. Grin

17/06/2012 20:09
Til de unge mennesker der mener en el-scoter skal køre på gangstierne- - Nej Jeg skal bruge cykelstier eller kørebane. Det sir færdselsloven

14/06/2012 23:48
Hvad er der sket med Støtteforeningen for Tranbjerg Idræts- og aktivitetscenter. Eksister den stadig?

01/06/2012 19:22
En lille bøn til "Hestefolket / pigerne" Lad venligst hestene blive ude fra stierne i Skovgårdsvænget, da det er er yderst ireterende at køre i kørestol og få det med hjem i stuen. Angry

Nyeste artikler
· 2017.02.28 Referat G...
· 2016.12.05 Referat B...
· 2016.10.31 Referat B...
· 2016.09.12 Referat B...
· 2016.08.18 Referat B...
Siden dannet på: 0.02 sekunder 3,562,149 Unikke besøg